Hondenhandelaren in de fout in Tilburg en Waalre

23 mei 2014 om 21:50
nl
Vijf hondenhandelaren in het land, waaronder Tilburg en Waalre, blijken het niet zo nauw te nemen met het welzijn van de dieren. Bij een controleactie bleek vrijdag onder meer dat de hokken van de dieren te klein en vervuild waren.
Geschreven door

De dierenpolitie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectiedienst (LID) controleerden vijf hondenhandelaren in Tilburg, Heemskerk, Heijen, Waalre en Zuid-Beijerland. Allemaal bleken ze op de een of andere manier de fout te zijn ingegaan.
Te veel honden in een hok, niet-toegestane dichte bakken die alleen van boven opengaan en het ontbreken van een buitenspeelplaats, waren onder andere dingen die niet klopten. Ook ontbraken soms de vereiste papieren voor de handel. Er is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie. Bij een paar bedrijven zijn ook de administratie, telefoons en computers in beslag genomen. Eén handelaar had geneesmiddelen die hij niet mocht hebben. Veel meldingen van zieke pupsVolgens de politie komen bij het meldpunt 144 en de Dierenbescherming veel meldingen binnen van mensen die pups hebben gekocht die ziek worden en dood gaan. Ons land telt gemiddeld twee miljoen honden. Per jaar is er een aanwas van 200.000 honden(pups) uit binnen- en buitenland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.