Osse voetbalclub Margriet moet titel voorlopig inleveren na mishandelen grensrechter

24 mei 2014 om 02:41 • Aangepast 24 april 2020 om 13:14
nl
Het eerste elftal van amateurvoetbalclub Margriet in Oss, dat onlangs op de laatste speeldag kampioen van de derde klasse D werd, is die titel weer kwijt. Althans, voor even.
Geschreven door

Dat duel eindigde recent in 1-1, maar kreeg een staartje, omdat de grensrechter van Nooit Gedacht zou zijn aangevallen. Dit gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd, toen een doelpunt van Margriet werd afgekeurd op advies van de Geffense grensrechter. Volgens de KNVB is Margriet schuldig aan het belagen van de grensrechter.
Beslissingswedstrijd op neutraal terreinDe derdeklasser uit Oss kreeg 200 euro boete en een punt in mindering. Hierdoor zijn Margriet en Nooit Gedacht de competitie alsnog met evenveel punten geëindigd. De clubs gaan nu in een beslissingswedstrijd op neutraal terrein uitmaken wie zich kampioen mag noemen.
De winnaar promoveert; voor de nummer twee bestaat die mogelijkheid ook nog. Die club wacht dan een nacompetitie. Die had al van start moeten gaan, in eerste instantie tussen Nooit Gedacht en het Zuid-Limburgse Sittard, maar werd uitgesteld door het incident rond de grensrechter.
Geen reactieEr kan nog beroep worden aangetekend tegen de beslissing van de KNVB. Margriet heeft hier tot donderdag 29 mei de tijd voor. Namens de vereniging wil niemand reageren.
Margriet is een van de grootste voetbalclubs uit Oss. Bij de vereniging speelden in het verleden onder meer Ruud van Nistelrooy en Marc van Hintum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.