Video

Honderden hysterische mensen uren in rij voor uitverkoop Epic Store in Breda, winkel gesloten

24 mei 2014 om 13:23 • Aangepast 22 november 2020 om 00:19
nl
De eerste koopjesjagers meldden zich in het holst van de nacht al voor de deur van de tijdelijke outlet van schoenen- en kledingwinkel Epic Store in de Tolbrugstraat in Breda. Tegen de tijd dat de winkel open zou moeten gaan stonden er honderden duwende en trekkende mensen voor de deur. Omdat het zo druk was, moest de winkel twee uur na opening dicht.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie moest eraan te pas komen om de grote groep mensen bij de winkel weg te krijgen.
Eigenaar belde politieEigenaar Ted moest zelf de politie bellen, omdat hij vreesde voor de veiligheid van alle mensen voor de deur. "Ik had dranghekken gehuurd, maar die mocht ik pas 's morgens om zes uur neerzetten, anders zou het horecapubliek er 's nachts mee aan de haal kunnen gaan. Maar toen ik 's morgens vroeg aankwam stonden er al heel veel mensen. Ze wilden simpelweg niet aan de kant gaan", vertelt hij.
"Ik heb besloten om eerder open te gaan, maar om acht uur werd het zo druk dat ik zelf de politie heb gebeld. Zelfs met hulp van agenten en een politiebus konden we de dranghekken niet neerzetten", zegt Ted. "Ik heb ze nog gewaarschuwd dat de boel dicht moest als ze niet een stapje naar achter gingen, maar iedereen bleef staan. Toen zat er nog maar één ding op. De veiligheid gaat boven de omzet."
Uren in de rijNick (19) stond met zijn vrienden als allereerste voor de deur. Vrijdagavond om elf uur meldde hij zich al. "Ik ben de vorige jaren ook geweest dus wist wat ik moest verwachten. Dit jaar had ik daarom maar een stoeltje meegenomen", zegt hij. Volgens Nick kwamen er rond drie uur 's nachts meer mensen bij. "Maar zij sloten niet netjes achter in de rij aan en toen onstonden woordenwisselingen en spanningen. Vanaf dat moment was de sfeer eigenlijk verpest." Omdat Nick en zijn vrienden vooraan stonden, hoorden ze bij het selecte groepje dat toch de winkel in kon. In totaal kochten hij en zijn vrienden 31 paar schoenen. Eigenlijk wilde hij 's middags nog teruggaan, als de winkel nog open was geweest.
De 16-jarige Mitchel Plugge was één van de mensen die in de rij stond. "Iedereen had het via-via gehoord. Ik had met een vriend afgesproken om er om zeven uur 's te zijn, maar toen stonden er al honderden mensen in de rij", vertelt hij. "Na drie kwartier wachten zijn we maar gegaan." Niek woont tegenover de winkel en zag dat sommige mensen uren hebben gewacht. "Toen ik om één uur 's nachts thuis kwam zat er al een groepje mensen voor de deur te kamperen", vertelt hij. "Op het drukste moment stonden er honderden mensen. Er werd geduwd, gegild en getrokken en een paar mensen gingen crowdsurfen." Zelf is hij niet in de rij gaan staan. "Die mensen zijn gek!"
UitverkoopBij het pand werden precies een week geleden posters voor het raam gehangen. Daarop stond dat schoenen en kleding van merken als Asics, Puma en Vans dit weekend voor bodemprijzen de deur uit zouden gaan. Alle sneakers en jassen zouden bijvoorbeeld maar 30 euro kosten. Het ging om de oude collectie.
Winkeleigenaar Ted weet nog niet wanneer hij de outlet weer opent. "Zondag in ieder geval niet", zegt hij. "In overleg met de gemeente wordt er misschien nog een nieuwe datum geprikt." Het 'gewone' winkelpand van de Epic Store met de huidige collectie is wel gewoon op normale tijden geopend. De politie laat weten dat er verder geen opstootjes zijn ontstaan. Er was uit voorzorg een ambulance naar de Tolbrugstraat gestuurd, maar die bleek niet nodig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.