Spullen oud-pastoor in de verkoop voor restauratie kerktorentje Zegge

24 mei 2014 om 14:44 • Aangepast 24 april 2020 om 13:15
nl
'Zo goed als nieuw! Bijna nooit gebruikt!' Spulletjes van de voormalige pastoren van de kerk in Zegge worden zaterdag en zondag verkocht. Pronkstuk is een bijna honderd jaar oude eettafel met stoelen. Bijna niet gebruikt. De kerk heeft geld nodig om een torentje op te knappen.
Geschreven door

In de pastorie en in de tuin staan alle spulletjes uitgestald. Kopjes en schoteltjes, schilderijtjes, oude muziekinstallaties en noem maar op. Maar het meest trots is Kees Broumels van het kerkbestuur op de eethoek van een van de oude pastoors.
Vieringstorentje"Dit stuk heeft weinig geleden", zegt Broumels wijzend op de tafel en zes met rood fluweel beklede stoelen. "De pastoor van toen leefde nogal teruggetrokken. Veel eters kwamen er niet. Het is een verschikkelijk mooie tafel."
De kerk wil met de verkoop geld inzamelen om het zogenoemde vieringstorentje op te knappen. "De klokken in het torentje worden normaal geluid bij bruiloften, uitvaarten en vieringen", vertelt Broumels. "Maar inmiddels zijn drie van de zes balken in het torentje doorgerot. Dus de klokken zijn nu stil. Er moet gewoon iets gebeuren."
Meer actiesHet kerkbestuur heeft zo'n 40.000 euro nodig voor het opknappen van het torentje. De verkoop van de spulletjes zal alleen niet genoeg opleveren. Het bestuur heeft daarom meer acties bedacht.
En de tafel met de zes stoelen is te koop voor 500 euro. Zo goed als nieuw!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.