Hockeydames Tilburg krijgen klop van Pinoké en promoveren nog niet

24 mei 2014 om 15:30 • Aangepast 22 november 2020 om 00:18
De hockeydames van HC Tilburg zijn er (nog) niet in geslaagd naar de Hoofdklasse te promoveren. Door een 4-0 nederlaag in de tweede wedstrijd in de play-offs om een plek in de Hoofdklasse, moet de derde wedstrijd zondag in Tilburg de beslissing brengen. Coach Boaz Janssen: “Ik verwacht morgen veel thuispubliek en een mooie sfeer en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Tilburg had de eerste wedstrijd gewonnen en dus ging de thuisploeg meteen vol op de aanval. Dat resulteerde al na vier minuten in twee strafcorners. De eerste kon nog verdedigd worden, de tweede werd benut door Sierou Frankema. Twee minuten later moest Tilburg opnieuw een tegentreffer slikken. Het piepjonge Pinoké-talent Ginella Zerbo maakte het doelpunt: 2-0.
Pinoké veel te sterk in eerste helftTilburg ging daarna iets beter spelen, maar kwam de flitsende openingsfase van de thuisploeg maar moeizaam te boven. Sterker nog, na zestien minuten was het ook 3-0. Na een prachtige actie van Zerbo, maakte Sierou Frankema haar tweede en leek de wedstrijd al zo goed als gespeeld.
Daarna nam Pinoké wat gas terug, maar desondanks haalde die ploeg de rust zonder dat Tilburg ook maar in kansrijke positie was geweest. Aanvoerster Nina de Veer over de eerste helft: "Het kan spanning zijn, maar we hebben in ieder geval niet met z'n allen geknokt."
Tilburg knokt zich terug in wedstrijdIn de tweede helft was Pinoké opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Na zes minuten was een redding op de lijn noodzakelijk om de 4-0 te voorkomen. Vijf minuten later moest Tilburg-keepster Lotte Kleijnen handelend optreden op een poging van Frankema. Na vijftig minuten was er voor het eerst een Tilburgse die kon schieten in de cirkel, maar de poging van Lisa de Graaf werd geblokt.
Een minuutje later kreeg Tilburg zelfs een strafcorner, maar de corner van Maxime Westendorp werd gestopt door de keeper. Ook haar tweede en derde corner werden even later gekeerd. Maar de corners onderstreepten wel dat de ploeg van Boaz Janssen wat beter in de wedstrijd kwam. "De tweede helft was prima, dat moeten we meenemen naar morgen", aldus coach Boaz Janssen.
Zondag herkansing in TilburgIn het restant van de wedstrijd was Pinoké de bovenliggende partij. Tessa Schwarz drukte dat uit in de score en werkte een hoge bal in de laatste minuut mooi binnen te tikken. Zondag moet de derde wedstrijd dus de beslissing brengen.
Captain Nina de Veer putte moed uit de tweede helft: "We creëren in de tweede helft meer kansen en zij komen nu naar ons. Wij spelen thuis met superveel vertrouwen en ik ben blij dat we het in Tilburg mogen afmaken voor eigen publiek." Coach Boaz Janssen: "We hebben net zoveel kans op een plek in de hoofdklasse als voor deze wedstrijd."