Video

Hockeymannen Tilburg blijven in Hoofdklasse

24 mei 2014 om 18:53 • Aangepast 24 april 2020 om 13:15
nl
De hockeyers van Tilburg spelen ook volgend seizoen in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Roger van Gent won ook de tweede wedstrijd om promotie/degradatie van HDM, al ging het opnieuw zeer moeizaam. Het duel in Tilburg eindigde in 2-1. De Tilburgse doelpunten kwamen op naam van Jules Verbeek en Allistair Mclennan.
Geschreven door

Hoewel het eerste duel ook al werd gewonnen, konden de Tilburgers niet tevreden zijn over die ontmoeting: het veldspel was niet best en de zege was ternauwernood.
Furieus beginBlijkbaar wakker geschud begon de Tilburgse ploeg in eigen huis furieus, wat resulteerde in een vroege openingstreffer van Verbeek. De aanvaller draaide van zijn directe opponent weg, om de bal in de verre bovenhoek te schieten.
HDM leek te wankelen, maar herwon het zelfvertrouwen na de onverwachte gelijkmaker. Vervolgens was het duel volledig in evenwicht en nam bij beide teams de angst om te verliezen toe. Net als de eerste wedstrijd leek het ook in Tilburg op een verlening uit te lopen, totdat Allistair Mclennan door attent te reageren op een strafcorner het Tilburgse sportpark in vuur en vlam zette (2-1).
Van Gent weg bij HC TilburgTrainer Roger van Gent nam afscheid als trainer van HC Tilburg. De oefenmeester, die niet weet of hij ooit weer als trainer ergens aan de slag gaat, vertrok na een kunststukje: "Het is wonder dat dit team in de hoofdklasse is gebleven. Het eerste jaar na promotie is altijd het moeilijkste. We hadden er geen versterkingen bij, een smalle basis en soms moesten we A-junioren opstellen."
Volgens Roger van Gent was het een huzarenstukje. "Nu heeft iedereen een jaar ervaring op dit niveau en dat telt. Maar er moet echt in elke linie ervaren versterking bij. Wie denkt dat hetzelfde team als nu dit nog eens kan doen, heeft een probleem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.