Arrestatie baldadige jeugd Rosmalen loopt uit de hand, politie grijpt naar wapens

25 mei 2014 om 13:00
nl
Flinke commotie in Rosmalen zaterdagavond. De politie wilde vier baldadige jongeren arresteren voor het vernielen van een verkeersbord, maar de aanhouding liep dusdanig uit de hand dat er wapenstokken en pepperspray aan te pas moesten komen.
Geschreven door

De jongeren zouden eerder die avond aan het Laaghemaal een verkeersbord hebben vernield, zo vertelde een getuige tegen de politie. Toen de agenten in die straat aankwamen, zagen ze vier jongens wegrennen. De politie ging achter ze aan en kon ze op de Hooiwagen aanhouden. Het ging om een Vughtenaar (18), twee Bosschenaren (15) en een 16-jarige jongen uit Rosmalen.
Geduw en getrekDe aanhouding verliep alleen niet helemaal vlekkeloos. Een groep van twintig man kwam plots op de agenten en de jongeren af. Een onbekend aantal probeerde te voorkomen dat de politie de baldadige jeugd zou oppakken. Daarbij werd er over en weer geduwd en getrokken.
De vechtpartij eindigde tenslotte toen de agenten naar de wapenstokken en de pepperspray grepen. Zij maakten daarmee hardhandig een einde aan de vechtpartij. Bovendien hielden ze nog eens vier mensen aan voor het verhinderen van de aanhouding. Het viertal bestaat uit twee Bosschenaren (42 en 57), en een 28-jarige vrouw en een 59-jarige man uit Vught.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.