'Zetel 50PLUS-leider Toine Manders uit Asten in Europees Parlement nog onzeker'

25 mei 2014 om 13:25 • Aangepast 24 april 2020 om 13:16
nl
Het staat nog niet vast dat 50PLUS de kiesdrempel heeft gehaald en daarmee één zetel in het Europees Parlement krijgt. Dat concludeert opiniepeiler Maurice de Hond zondag op basis van eigen onderzoek.
Geschreven door

Onderzoeksbureau Ipsos meldde deze week dat 50PLUS volgens de exitpoll één zetel haalt. Daarmee zou 50PLUS-lijsttrekker Toine Manders uit Asten in het Europees Parlement terechtkomen. Maar De Hond acht volgens het ANP de kans groot dat de partij daarvoor nét te weinig stemmen heeft gekregen.
Mocht 50PLUS de zetel niet krijgen, dan gaat die waarschijnlijk naar D66, CDA of ChristenUnie/SGP. Daarnaast maakt de SP volgens De Hond geen kans op drie, maar op twee zetels. De zetel die daarmee vrijkomt, gaat dan naar de VVD of de PVV.
Uitslag verkiezingenDe definitieve uitslag van de verkiezingen van het Europees Parlement wordt deze zondag bekend. Desondanks wist weblog GeenStijl al boven water te krijgen dat in Brabant vooral nog op het CDA wordt gestemd. Ook D66 en de PVV zijn in deze provincie populair.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.