Video

Mooi weer helpt Volkel in de Wolken aan 25.000 bezoekers

25 mei 2014 om 14:09 • Aangepast 22 november 2020 om 00:18
nl
Het weertje kon haast niet beter voor de bezoekers van Volkel in de Wolken. 25.000 mensen kwamen zondag op de grote vliegshow bij de vliegbasis af. Onder een stralende zon en het genot van een biertje staarden ze daar naar spectaculaire vluchten. De parkeerwachters keken het met weemoed aan.
Profielfoto van
Geschreven door

Bewapend met koeltassen, fotocamera's, stoeltjes en een zonnebril reisden zondag duizenden mensen af naar de vliegbasis in Volkel. Het hoogtepunt moest de spectaculaire F16-demonstratieshow zijn. Wie daar minder trek in had, kon terecht bij de braderie op het terrein. Voor ieder wat wils, zo leek het.
VerkeersdrukteVolkel in de Wolken is een drukbezocht terugkerend fenomeen. Dat ondervinden de parkeerwachters aan den lijve. Een vrouw die parkeerkaartjes uitdeelt was om negen uur al druk in de weer. "Toen begon het volk binnen te stromen. Ook veel mensen uit Duitsland en België komen hierheen, en ook die willen er vroeg zijn."
De grootste drukte was tussen elf en één uur. Omdat duizenden mensen buiten het terrein stonden om de vliegshow te volgen - een open lucht is niet met hekken af te zetten, was er een behoorlijke verkeerschaos ontstaan rondom de vliegbasis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.