Video

Lijfsbehoud voor hockeyers HC Den Bosch na zwaarbevochten overwinning op Voordaan

25 mei 2014 om 19:06 • Aangepast 24 april 2020 om 13:16
nl
De hockeymannen van HC Den Bosch hebben zich zondag op het tandvlees verzekerd van een nieuw jaar op het hoogste niveau. De ploeg won het beslissende duel in de play-offs om promotie naar de Hoofdklasse na shoot-outs van Voordaan. 'We horen hier thuis'.
Geschreven door

De Overgangsklasser zorgde woensdag nog voor een enorme dreun door het grote Den Bosch met 4-0 over de knie te leggen, maar de equipe van Sjoerd Marijne bleek uiteindelijk net op tijd bij de les.
Het tweede duel werd zaterdag met 3-0 gewonnen, waarna zondag de genadeklap werd uitgedeeld. Makkelijk ging dat allerminst: Den Bosch leidde al snel met 2-0, maar zag de thuisploeg in de slotfase plotseling langszij komen. Tot overmaat van ramp werd een rake corner van Den Bosch-speler Austin Smith afgekeurd.
Noordam held Den BoschDe verlenging leverde behalve veel spanning geen treffers op, al was dat vooral te danken aan een fabuleuze redding van Den Bosch-doelman Piet Noordam. Hij keerde in de allerlaatste seconden een strafcorner en was daarna ook in de shoot-outs de grote man. Hij keerde twee inzetten en verzekerde zijn ploeg daarmee van lijfsbehoud.
Hartoperatie"Ik moest er staan en ben blij dat het is gelukt", reageerde Noordam. 'We horen thuis in de Hoofdklasse en we hebben hier keihard voor gewerkt. Ik ben heel erg opgelucht."
Ook bij coach Sjoerd Marijne was de opluchting van zijn gezicht af te lezen. "Lekker. Het maakt niet uit hoe. Ik had weer bijna een hartoperatie nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.