Sponsortocht door Brabant voor onderzoek naar plotselinge hartdood levert bijna 39.000 euro op

25 mei 2014 om 19:38 • Aangepast 24 april 2020 om 13:16
nl
De tweedaagse fietstocht voor de stichting Mark’s Memories door delen van Brabant heeft zondag 38.622,34 euro opgebracht. De cheque werd uitgereikt in de kantine van voetbalclub RKVV Keldonk. De opbrengst gaat naar het erfelijkheidsonderzoek plotselinge hartdood van de AMC Foundation.
Geschreven door

"Dit is een prachtig bedrag. We hadden vooraf de hoop om boven de 20.000 euro uit te komen", vertelt een woordvoerder van de stichting Mark's Memories. Het afgelopen weekend fietsten 135 betrokkenen de tweedaagse sponsortocht van in totaal 220 kilometer. Burgemeester Ina Adema van Veghel fietste zondag het laatste stuk naar de kantine van Keldonk mee.
Verbondenheid"Het was een schitterend evenement. Alle deelnemers fietsten in hetzelfde tenue, het weer was mooi en de tocht heeft mensen die elkaar niet kenden, verbonden."
De sponsortocht werd georganiseerd ter nagedachtenis aan de in 2011 overleden Mark van Sonsbeek uit Lith. Hij was na zijn voetbalcarrière onder meer actief als hoofdtrainer van voetbalclub Schijndel, assistent-trainer van FC Eindhoven en hoofdtrainer bij SV Deurne. Van Sonsbeek overleed op 24 december 2011 tijdens het hardlopen aan een hartstilstand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.