Boete van afvalverwerker Attero geldt niet voor groot deel West-Brabant

26 mei 2014 om 10:38
nl
Een groot deel van West-Brabant hoeft geen boete te betalen aan afvalverwerker Attero. De afvalverwerker stuurde vrijdag een rekening van zeven miljoen euro naar zes Brabantse gewesten, omdat ze minder restafval aanbieden dan afgesproken. Uit een belronde zaterdag van BN DeStem blijkt dat Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Halderberge, Steenbergen, Rucphen en Moerdijk de dans ontspringen.
Geschreven door

In maart werd bekend dat Brabantse gemeenten een naheffing dreigden te krijgen, omdat ze te weinig restafval leveren aan Attero.
We scheiden te goedDe gemeenten hebben lang geleden een contract gesloten met de afvalverwerker en moeten tot en met 2016 jaarlijks samen ten minste 510 kiloton (510 miljoen kilo) restafval aanbieden. Maar vanwege afvalscheiding wordt steeds minder restafval opgehaald. De rekening die Attero stuurde, gaat om de afgelopen drie jaar. In 2011 ontving Attero voor het eerst te weinig restafval van Brabantse gemeenten. En ook in 2012 en 2013 werd de 510 kiloton restafval niet gehaald.
Contact tot en met 2017Het contract met Attero loopt nog tot en met 2017. Of de boete voor West-Brabant dan ook wegblijft is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.