Video

Ouders overleden Niels Pijnenburg uit Den Dungen: 'Taxichauffeur laat informatie weg over ongeluk'

26 mei 2014 om 12:16 • Aangepast 24 april 2020 om 13:17
nl
De ouders van de omgekomen Niels Pijnenburg (27) uit Den Dungen hopen dat justitie alsnog verder onderzoek gaat doen naar de toedracht van het ongeluk waarbij hun zoon overleed. Hun zoon zou ruzie hebben gekregen met een taxichauffeur. Op de N617 in Sint-Michielsgestel zou hij volgens verklaringen van de chauffeur aan de handrem hebben getrokken en uit de auto zijn gesprongen.
Geschreven door

Volgens de ouders van Niels gaat dat scenario er bij hun niet in. "Als taxichauffeur rijd je niet zomaar door, laat je iemand niet gewond achter. Die man vertelt maar een deel van het verhaal en laat dingen weg."
ReconstructieHet is vrijdagavond 16 mei als Niels besluit om een avondje te gaan stappen in Den Bosch. Rond drie uur heeft de accountant van beroep het wel gezien. Hij haalt dan een broodje shoarma in de Visstraat en spreekt een taxi aan. Zoals wel vaker heeft hij wat drank op en stapt hij om 3 minuten voor half 4 met het broodje in de hand in een taxi.
Om 3 minuten over half 4, zes minuten na hun vertrek vanaf de Visstraat, vindt een groep meisjes Niels op de N617. Hij ligt dan met zijn voeten op de middenstreep en met zijn bebloed hoofd richting de berm. De meisjes zien ook een taxi die in zijn achteruit wegrijdt bij het ongeluk.
Gesprongen uit een rijdende taxi?Wat er precies in die zes minuten is gebeurd, weet alleen de taxichauffeur. Hij zegt dat hij Niels naar zijn huis in Den Dungen wilde brengen, toen de twee onderweg ruzie kregen over geld. De taxi was toen al bijna op de bestemming, maar volgens zijn eigen verklaring keerde de taxichauffeur terug naar Den Bosch om naar het politiebureau te gaan.
Onderweg zou Niels aan de handrem hebben getrokken en uit de rijdende taxi zijn gesprongen, aldus de taxichauffeur tegenover rechercheurs van de politie. De taxi reed daarna door, maar de man meldde zich rond kwart over vijf op het politiebureau.
'Misschien wel geduwd'De ouders van Niels trekken de verklaringen van de taxichauffeur erg in twijfel. "We denken dat Niels misschien toch wel uit de taxi is geduwd. Je zit met maar één iemand die erbij was, en dat is de taxichaffeur. Onze zoon kan het niet meer navertellen."
"Het tijdsbestek van zes minuten waarin de taxi zijn rondje zou hebben gereden, kan ook niet kloppen", zegt vader Geert twee dagen nadat hij zijn zoon heeft begraven.
Ruzie over geldDat de taxichauffeur en Niels ruzie kregen over geld, gaat er bij zijn ouders niet in. "Niels was juist heel vrijgevig, zou nooit moeilijk doen over een euro meer of minder. Hij geeft die chauffeurs vaak fooi. En hij weet wat zo'n ritje kost, want hij gaat vaker met de taxi. Meestal kost het zo'n 25 euro. Als hij te weinig geld had, had hij naar binnen kunnen komen en ons om geld vragen, dus dat is het niet geweest. En op zijn lichaam is briefgeld gevonden, dus dat er hier ruzie over is ontstaan, betwijfelen wij."
Een jongen die zelf aan de handrem trekt en uit een rijdende auto springt roept al snel het beeld op van iemand die sterk onder invloed is.
Bedreigd gevoeld"Maar zo is onze Niels niet. Hij had gedronken, wordt dan lollig. Maar zeker niet gewelddadig. Misschien heeft hij zich wel bedreigd gevoeld, of is hij geduwd. We hopen dat justitie het alsnog verder gaat onderzoeken."
De chauffeur werd vorige week vrijgelaten door de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.