Burgemeester van Rucphen niet ontevreden over lage opkomst bij Europese verkiezingen

26 mei 2014 om 13:00 • Aangepast 24 april 2020 om 13:17
nl
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr is niet ontevreden over de opkomst van gemeente Rucphen bij de Europese verkiezingen. Slechts 26,9 procent heeft gestemd, waardoor de gemeente weer de laagste opkomst van Nederland had.
Geschreven door

De burgemeester constateert dat de opkomst bij de laatste twee verkiezingen is gestegen. "Het is altijd laag geweest. Dat is cultureel zo gegroeid. We hebben er veel aan gedaan, met oproepen in de krant en op tv. Ik doe altijd mijn best en dat zal ik blijven doen, maar meer kan ik er niet van maken," zegt Van der Meer Mohr.
Lage opkomst Sint WillebrordHet lage gemiddelde in de gemeente komt door de extreem lage opkomsten bij de stembureaus in Sint Willebrord. In de overige dorpen is het aantal stemmers meestal gemiddeld.
Er zijn veel interpretaties voor de opkomst mogelijk, denkt ze: "Mogelijk zijn mensen juist heel tevreden. Europa is ook ver weg voor veel mensen."
PVV grootste partijRucphen telt traditioneel veel PVV-stemmers. Ook dit keer was de partij de grootste met bijna 35 procent van de stemmen. Toch zegt de burgemeester dat ze geen anti-Europees sentiment heeft bespeurd.
De gemeenten Waalre en Aalburg hadden met 44 procent de hoogste opkomst in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.