Damy (5) en Damian (7) uit Eindhoven moeten het land uit, ombudsman publiceert dossier - Omroep Brabant
Video

Damy (5) en Damian (7) uit Eindhoven moeten het land uit, ombudsman publiceert dossier

26 mei 2014 om 15:57 • Aangepast 24 april 2020 om 13:18
nl
De Kinderombudsman, Marc Dullaert, heeft maandag 54 dossiers online gezet van kinderen die niet voldoen aan de criteria voor het Kinderpardon. Deze kinderen krijgen geen verblijfsvergunning en dat is volgens Dullaert ten onrechte. Een van de zaken die genoemd wordt, is die van de vijfjarige Damy en de zevenjarige Damian uit Eindhoven.
Geschreven door

Damy en Damian zijn geboren in Nederland. De aanvraag voor een verblijfsvergunning is echter afgewezen omdat ze langer dan drie maanden uit beeld zijn geweest van de landelijke overheidsinstellingen.
De gemeente Eindhoven heeft echter verklaard dat het gezin altijd in beeld is geweest bij de instanties. Ook gaan de kinderen gewoon naar school.
Prince uit TilburgDe tienjarige Prince Olowabi uit Tilburg zit niet bij de voorbeelddossiers van Dullaert, maar zit in precies dezelfde situatie als Damy en Damian uit Eindhoven. "Later wil ik profvoetballer worden en voor het Nederlands elftal spelen", zo hoopt Prince.
Vluchtelingenwerk denkt dat staatssecretaris Fred Teeven uiteindelijk een andere oplossing gaat zoeken voor al deze kinderen. "Teeven gaat zwichten, dat weet ik zeker", zegt de directrice van Vluchtelingenwerk Brabant Centraal.
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/470950800093876224]
Steun burgemeestersDe Kinderombudsman vindt dat deze kinderen daarom onder het kinderpardon zouden moeten vallen. Hij krijgt bijval van ongeveer vijftig burgemeesters in Brabant, onder wie Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.