Vakbond De Unie: personeel De Meeuw moet ontslagregeling niet tekenen

26 mei 2014 om 16:19 • Aangepast 24 april 2020 om 13:18
nl
Vakbond De Unie waarschuwt haar leden bij De Meeuw Bouwsystemen in Oirschot om niet te tekenen voor de ontslagregeling die de directie en ondernemingsraad voorstellen. Volgens de bond krijgen de 70 medewerkers die hun baan verliezen nauwelijks geld mee.
Geschreven door

Het bedrijf gaat uit van kantonrechtersformule 0,3. Dit is de rekenmethode die rechters gebruiken als een ontslagzaak aan hen wordt voorgelegd. Het sociaal plan is opgesteld zonder overleg met de vakbonden.
OnderzoekBestuurder Suat Koetloe van De Unie zet vraagtekens bij rol van de ondernemingsraad: "De OR is akkoord gegaan, maar heeft niet voldoende onderzoek gedaan of het echt nodig is dat de mensen zo weinig ontslagvergoeding krijgen. De ondernemingsraad had ook een onafhankelijk deskundige in kunnen schakelen om dit te controleren, maar ook dat is volgens mij niet gebeurd".
Koetloe adviseert zijn leden bij De Meeuw die hun baan gaan verliezen om niets te ondertekenen, maar eerst contact op te nemen met de vakbond. Onderzocht wordt om via de rechter een hogere ontslagvergoeding af te dwingen.
Aanleiding voor de reorganisatie is volgens de directie de steeds veranderende markt en de veranderende behoeften bij klanten. De Meeuw zou daarom een flexibelere organisatie moeten worden om daar op in te spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.