Debutant Marc Goos geniet in Italië van de Giro: 'De Italiaanse koffie smaakt heerlijk'

26 mei 2014 om 19:47
nl
Wielrenner Marc Goos uit Dorst geniet van de Giro. Het is zijn eerste grote ronde als profwielrenner. "Ik rijd nu al twee weken en de benen zijn nog steeds goed."
Geschreven door

Maandag genieten de wielrenners van een rustdag in de Ronde van Italië. Voor Marc Goos een mooi moment om even stil te staan bij zijn eerste grote ronde: "Ik vermaak me prima. De benen voelen nog steeds lekker. Sterker nog, het gaat steeds beter.
De eerste twee weken heeft hij kopman Wilco Kelderman al goed kunnen bijstaan, ook in de bergen: "Dat ging lekker. Maar wat ligt het niveau hoog! Hier fietsen de beste renners van de wereld. Dat is iets anders dan de andere koersen die ik rijd. Dinsdag gaan we weer bergop, daar heb ik zin in. Ik wil weer van waarde zijn voor mijn ploeggenoten."
Tijd voor Italiaanse koffieDe renners zijn al ruim twee weken onderweg naar Triëst. Daar ligt zondag de finish van de Ronde van Italie. Maandag, op de rustdag, komt Goos even op adem.
"Echt een relaxte dag. Een beetje rusten, een goede masage, lekker eten en natuurlijk Italiaanse koffie. Zo, die is lekker! Daarna weer een dutje en een beetje losfietsen. Want de benen moeten wel soepel blijven. want vanaf dinsdag moeten we nog een paar dagen vol aan de bak. Het zou mooi zijn als ik Triëst haal. Uitrijden is echt mijn doel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.