Vakbonden eisen van Philip Morris miljoenen aan belastingvoordeel terug - Omroep Brabant

Vakbonden eisen van Philip Morris miljoenen aan belastingvoordeel terug

26 mei 2014 om 19:55 • Aangepast 24 april 2020 om 13:19
nl
De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen eisen van sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom miljoenen euro's terug die het bedrijf aan belastingvoordeel heeft gekregen.
Geschreven door

Volgens de bonden heeft het bedrijf vanaf 1981 van de Nederlandse staat miljoenen aan belastingvoordeel gehad. Opgeteld zou het zelfs om een miljard euro gaan.
InvesteringZo zou Philip Morris de accijns op sigaretten innen en pas maanden later afdragen aan de Nederlandse staat. Dit leverde een rendement van gemiddeld 40 miljoen euro per jaar op, zeggen de bonden. Ze eisen nu dat de sigarettenfabrikant daar iets voor terugdoet. Ze eisen dat Philip Morris met een ruimer sociaal plan komt en dat het bedrijf investeert in vervangende werkgelegenheid in West-Brabant en Zeeland.
De vakbonden hebben Philip Morris een ultimatum gesteld dat dinsdagnacht afloopt. Als het bedrijf dan niet met een beter voorstel is gekomen, komen er acties door. De sigarettenfabriek stopt op 1 oktober de productie in Bergen op Zoom waardoor 1231 medewerkers hun baan verliezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.