Video

Bewoners Stoofdijk in Steenbergen zijn boos over afhandeling nieuwe A4 en vestigen eigen vrijstaat

26 mei 2014 om 23:42 • Aangepast 24 april 2020 om 13:19
nl
Stopia heet het. En om de grenzen van de nieuwe vrijstaat goed aan te geven, hebben bewoners aan het begin van de Stoofdijk in Steenbergen een slagboom en een tolhuisje geplaatst.
Geschreven door

Ze hebben scheuren in hun woningen, zeggen ze. En ze hebben veel geluidsoverlast van de nieuwe A4. Rijkswaterstaat komt haar beloftes om het leed rond de snelweg te verzachten, niet na, vinden bewoners van de Stoofdijk.
Tol heffenOm geld in te zamelen om de scheuren te repareren en hun huizen beter te isoleren, zijn de bewoners nu 'ludiek' tol aan het heffen. "We hebben al 60 euro ingezameld," zegt Vladimir Hornicek.
Hij maant een auto tot stilstand en een grijnzende buurtbewoner geeft hem een euro. Hornicek geeft hem aan zijn overbuurman. "Kun jij ook weer een scheur dichten."
´Statement tegen de overheid´Eerder bouwde Hornicek al een geluidswal tegen de nieuwe A4 in zijn achtertuin. De stenen muur is inmiddels af. Maar Hornicek heeft nog veel last van het geluid van de nieuwe weg. Inmiddels heeft hij zijn bed naar beneden verhuisd omdat hij boven niet kan slapen.
Op de vraag of het uitroepen van een vrijstaat wel zoden aan de dijk zet, zegt Hornicek dat hij een statement wil maken tegen de overheid. Rijkswaterstaat reageerde eerder al door te zeggen dat zij zich aan de geluidsnormen houdt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.