Slachtoffer 'Bonny en Clyde’ Lage Mierde over gewelddadige overval: 'Ik ben die dag helemaal kwijt'

27 mei 2014 om 02:42
nl
De bewoner uit Lage Mierde die in februari werd overvallen door het criminele duo Antonio Marcus van der Ploeg en Enise Bircan kan niets meer herinneren van die dag. Dat zei Rien de Graaf maandagavond aan tafel bij het praatprogramma Knevel& Van den Brink. Bij de overval werd hij, samen met drie anderen, gekneveld en onder schot gehouden.
Geschreven door

De man raakte bij de overval gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Achteraf bleek dat de twee overvallers Antonio Marcus van der Ploeg (25) en Enise Bircan (19) waren.
Dit criminele duo, ook wel 'Bonny en Clyde' genoemd, wordt verdacht van meerdere misdrijven in Nederland. Uiteindelijk liepen ze in Duitsland tegen de lamp, maandag werden ze uitgeleverd aan Nederland.
'Een gestolen dag'Rien de Graaf vertelde maandagavond bij Knevel& Van den Brink wat er gebeurd is op dinsdagochtend 18 februari 2014. "Die dag was ik mijn paarden aan het uitlaten toen ik plots van achteren werd gekneveld. Een dag later kwam ik bij in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Ik wist totaal niet meer wat er verder is gebeurd. Dat heeft mijn vriendin mij moeten vertellen. Die dag is van mij gestolen."
Het paard dat De Graaf bij zich had, ging ervandoor. Enkele wandelaars dachten dat hij van zijn paard was gevallen omdat deze zonder ruiter voorbij kwam gerend en gingen naar hem op zoek. "Die twee dames kwamen vervolgens de overvallers tegen en die zijn vervolgens ook gekneveld. Vervolgens zijn we mijn huis ingegaan, waar ze onder andere op mijn bank en bed hebben gezeten."
'Geld en kleding'De twee overvallers hebben in de woning van De Graaf gezocht naar geld en kleren. "Ze waren duidelijk voortvluchtig. Ze hebben geld meegenomen dat klaarlag voor de man die hooi kwam brengen. Ook hebben ze veel kleding meegenomen van mijn vriendin. Daarnaast werd de koelkast geplunderd."
Vervolgens kwam de man langs die hooi wilde afleveren. "Diegene vertrouwde het al niet omdat de poort gesloten was. Toen hij bij de deur stond, hebben ze hem met een vuurwapen het huis in gedirigeerd en vervolgens ook gekneveld. Kort daarna zijn ze er vandoor gegaan.
'Ik wilde de beelden niet zien'Hoewel 'Bonny en Clyde' de weken na de overval veelvuldig in de media zijn geweest, wilde De Graaf er niet naar kijken. "Ik had geen behoefte om de beelden te zien en heb ze tot nu toe weten te vermijden. Alles over de overval weet ik van derden, meer hoef ik niet te weten."
Volgens De Graaf heeft de overval op hem geen blijvende indruk gemaakt. "Ik woon achteraf en hou er misschien meer rekening mee dat zoiets kan gebeuren. Het gebeuren was traumatischer voor mijn vriendin dan voor mijzelf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.