'Moeder die baby in boodschappentas in Eindhoven dumpte wist niet dat ze zwanger was'

27 mei 2014 om 08:15 • Aangepast 24 april 2020 om 13:20
nl
De Poolse moeder van de baby die in maart dood werd gevonden in Eindhoven, wist niet dat ze zwanger was. Ze raakte in paniek van de plotse geboorte en liet het pasgeboren meisje daarom in een boodschappentas achter in een brandgang in Eindhoven. Ze dacht dat het kindje niet leefde. Dat bevestigt haar advocaat Monique Hendriks - Van Kollenburg dinsdagochtend aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De advocate gaat woensdag tijdens de regiezitting in de rechtbank in Den Bosch vertellen wat er volgens haar cliënt is gebeurd. Ze wil de verdachte moeder op die manier uit de gevangenis krijgen. De 26-jarige Poolse zit inmiddels ruim twee maanden in voorarrest.
Dood geboren?Volgens de eerste uitkomsten van een sectie heeft de baby nog geleefd, maar volgens de advocate is dat nog lang niet zeker. "Mijn cliënte denkt dat haar kindje dood geboren is. Er lopen nog onderzoeken of dat klopt, misschien zullen we het nooit zeker weten."
De advocate zegt dat het niet goed gaat met de moeder van het kind. "Ze vraagt zich af of ze misschien toch te snel heeft geoordeeld in haar paniek. Ze heeft het nu heel zwaar en voelt zich heel schuldig", aldus Hendriks - Van Kollenburg.
Gevonden in boodschappentasDe baby werd maandag 10 maart gevonden door voorbijgangers in de brandgang tussen de Klundertstraat en Zevenbergenstraat in Eindhoven.
Behalve de moeder werd ook een 27-jarige man aangehouden, maar hij is vrijgelaten en niet langer verdachte. De vrouw wordt verdacht van moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.