Efteling-klimrek van Anton Pieck op schoolplein Het Zilverlicht in Kaatsheuvel van sloop gered

KAATSHEUVEL - Het nostalgische klimrek van Anton Pieck op het schoolplein van basisschool Het Zilverlicht in Kaatsheuvel is van de sloophamer gered. De oudste attractie van de Efteling wordt vrijdag verhuisd naar een nieuw kinderdagverblijf in Loon op Zand.
De rood-geel-groene klimtoren uit de jaren vijftig staat sinds 1989 op het schoolplein. De Efteling schonk het vierkante speeltoestel eind jaren tachtig aan basisschool Anton Pieck, tegenwoordig Het Zilverlicht. Vanwege de komst van het Volk van Laaf was er geen plaats meer in het pretpark.

Verhuizen te duur
Het klimrek dreigde te verdwijnen, omdat de basisschool in Kaatsheuvel ging verhuizen. Meenemen van het bejaarde klimtoestel was veel te duur en de Efteling hoefde de attractie niet meer terug.

Het klimtoestel krijg nu een nieuwe bestemming in de speelweide van agrarisch kinderdagverblijf Buitenlust aan de Blauwloop in Loon op Zand. "Wij zijn heel blij dat het speeltoestel een nieuw plek krijgt", aldus adjunct-schooldirecteur Toon van Wezel.

Transport
Vrijdagmiddag om drie uur wordt het klimrek door een transportbedrijf op een oplegger gehesen en naar Loon op Zand gebracht.