Eindhovense Joyce Pisters wint prijs met app voor mensen met verstandelijke beperking

27 mei 2014 om 12:13
nl
Joyce Pisters heeft een belangrijke prijs gewonnen van Fontys Hogeschool ICT. Ze ontwikkelde samen met een softwarebedrijf een app die mensen met een verstandelijke beperking orde en regelmaat kan geven. De app zou op een later moment ook geschikt zijn voor dementerenden.
Geschreven door

De app moet gezien worden als een 'persoonlijke assistent'. "De sensoren in je telefoon kun je zo programmeren dat ze weten wat je doet of gaat doen. Op die manier kan de app mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking helpen bij hun dagelijkse activiteiten", legt Pisters uit.
Emoties herkennenDe app is daarnaast ook in staat om emoties te herkennen. Een soort haarband meet de hersenactiviteiten. "Daardoor kan de app advies op maat geven."
Pisters won twee prijzen met haar app. Vanuit Fontys kreeg ze een waardecheck die ze bijvoorbeeld kan gebruiken om het product verder uit te werken. De andere prijs krijgt ze van SNS Reaal.
Deze financiële instelling bekijkt of ze het project kunnen uitwerken. "En dat is uiteindelijk wel mijn doel", zegt Pisters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.