Ex-gevangene krijgt minder snel baan dan iemand met een fysieke beperking, weet Eindhovens onderzoek

27 mei 2014 om 13:21
nl
Ex-gevangenen en drugsverslaafden komen minder snel aan een baan dan mensen met psychiatrische problemen of met een gok- of alcoholverslaving. En chronisch zieken komen weer sneller aan werk dan mensen in een rolstoel of kankerpatiënten. Dat blijkt uit onderzoek van maatschappelijk investeerder Start Foundation uit Eindhoven.
Geschreven door

Start Foundation liet als eerste in Nederland onderzoeken in welke mate werkgevers worden beïnvloed door bijzondere kenmerken van een sollicitant met een arbeidsbeperking of belast verleden. Tweehonderd mensen deden aan het onderzoek mee.
CategorieënStart Foundation komt in het rapport tot vier categorieën met profielen. In de lichtste categorie zitten chronisch zieken, mensen met autisme, ADHD en schulden. Zij komen van alle categorieën het makkelijkst aan een baan. Onder de tweede categorie vallen mensen in een rolstoel en kankerpatiënten.
Vervolgens volgen mensen met psychiatrische problemen en een alcohol- of gokverslaving in de derde categorie. Ex-gevangenen en drugsverslaafden lopen tegen de hoogste drempel aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.