Miljoenen teruggeëist van top Helmonds bedrijf Easy Life

27 mei 2014 om 14:44
Het Openbaar Ministerie (OM) eist respectievelijk 11,6 miljoen euro en 4,6 miljoen euro terug van Frans Oosterbosch en John Wolbers vanwege oplichting van de beleggers in Easy Life. Het geld werd niet geïnvesteerd, maar ging op aan een luxe levensstijl, dure auto's, vastgoed en leningen, zegt het OM dinsdag.
Geschreven door

Ongeveer vijfhonderd beleggers stopten 42 miljoen euro in de handel van Easy Life met Amerikaanse levensverzekeringen. Uiteindelijk werd slechts negen miljoen euro geïnvesteerd.
'Claim heeft geen zin'Of het OM de geëiste bedragen ooit krijgt, is zeer de vraag. De twee hoofdverdachten zijn persoonlijk failliet verklaard. "Deze claim is voor de vorm en heeft geen zin'', reageerde advocaat Mark Teurlings van Frans Oosterbosch dinsdag.
Zijn 55-jarige cliënt en de 40-jarige Wolbers kregen ieder 4,5 jaar celstraf voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Ze gingen in hoger beroep. De rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat de claim van het OM pas na afloop van het hoger beroep wordt behandeld.

Wachten op privacy instellingen...