Veiligheidsregio moet aanbesteding brandweerportofoons gedeeltelijk staken

27 mei 2014 om 14:58 • Aangepast 24 april 2020 om 13:21
nl
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant moet de aanbesteding van nieuwe portofoons voor de brandweer gedeeltelijk staken. Dit heeft de voorzieningenrechter in Breda bepaald in een kort geding dat is aangespannen door enkele leveranciers van portofoons, waaronder Kenwood, AEG en Abiom.
Geschreven door

Volgens de rechter zijn de eisen die de Veiligheidsregio stelt aan de zogenoemde Digitale Mobiele Radio (DMR) portofoons en een bedienmodule voor TETRA C2000 mobilofoons te specifiek toegesneden op apparatuur van het merk Motorola.
De Veiligheidsregio heeft de andere fabrikanten te weinig tijd gegeven om apparaten te ontwikkelen die ook aan de gestelde eisen voldoen.
Als de Veiligheidsregio alsnog een opdracht wil geven voor de DMR-portofoons, moet er een nieuwe aanbestedingsprocedure worden opgestart.
Andere aanbestedingen gaan wel doorDe aanbesteding van de TETRA C2000-mobilofoons en portofoons mag wel worden voortgezet. De brandweer heeft van de huidige mobilofoons geen noodvoorraad of reserves en in het geval van de portofoons hadden de eisers hun bezwaren te laat ingediend.
De aanschaf van de nieuwe communicatieapparatuur, accessoires en onderhoud vertegenwoordigt een waarde van vijftien tot zestien miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.