Apparatuur van Brabantse cameramannen in beslag genomen bij inval woonwagenkamp Zaltbommel

27 mei 2014 om 16:22 • Aangepast 22 november 2020 om 00:16
nl
Justitie heeft dinsdag bij een inval op een woonwagenkamp in Zaltbommel de apparatuur van twee cameramannen uit Vught en Drunen in beslag genomen. De twee, die onder meer werken voor Omroep Brabant, kregen van de rechter-commissaris te horen dat ze niet mochten filmen en geen foto's mochten maken.
Profielfoto van
Geschreven door

Omdat ze op de openbare weg stonden, is het maken van opnames gewoon toegestaan, dus filmden de twee freelance cameramannen door. Daarop nam de politie de film- en fotocamera's in beslag.
Advocaat ingeschakeldDe twee kregen hun apparatuur enkele uren later terug, maar zonder beeldmateriaal. Ze hebben via de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) een advocaat ingeschakeld.

Een woordvoerder van de NVJ liet dinsdagmiddag aan Omroep Brabant weten dat het niet helemaal duidelijk of de inbeslagname van de camera's rechtmatig is.
Hennepknipperij in Sint-MichielsgestelDe politie en specialisten van Defensie doorzoeken met vijftig man het woonwagenkamp aan de Middelweide in Zaltbommel. De zoekactie heeft te maken met een eerdere inval in een hennepknipperij in Sint-Michielsgestel.
Een deel van het woonwagenkamp is afgezet met schermen. Defensie zoekt met speciale apparatuur naar verborgen ruimtes die met het blote oog niet te zien zijn. De actie gaat volgens de politie waarschijnlijk tot het eind van de middag duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.