Negatief advies voor motorevenementen opgeheven: politie kijkt voortaan naar individuele gevallen

27 mei 2014 om 23:32 • Aangepast 24 april 2020 om 13:21
nl
Het negatieve advies van de politie Oost-Brabant voor motorevenementen door spanningen tussen motorclubs wordt opgeheven. Volgens een woordvoerder worden evenementen vanaf 1 juni voortaan individueel bekeken en beoordeeld.
Geschreven door

De politie kwam eind maart met een negatief advies, dat in ieder geval tot eind mei zou gelden. Hierdoor werden motorevenementen in Helmond, Valkenswaard, Cuijk, Aarle-Rixtel en Veldhoven door burgemeesters verboden.
'Laffe gemeente'Ook het motorevenement Regenboogtreffen in Gemert, dat van 9 tot en met 11 mei zou worden gehouden,  werd afgeblazen.  "Met dank aan de laffe gemeente Gemert mag het niet doorgaan", liet een motorlid teleurgesteld weten.
Komst BandidosDe spanningen tussen motorclubs worden veroorzaakt door de komst van de Bandidos naar Nederland. De beruchte club, aartsrivaal van de Hells Angels, vestigde zich in maart in Limburg en Noord-Holland. Leden van de Bandidos waren de afgelopen tijd doelwit van meerdere aanslagen.
De politie vreest dat leden van motorclubs motorevenementen uitkiezen om elkaar uit te dagen en tot een confrontatie te komen. Toch wordt het negatief advies voor motorevenementen niet voortgezet na mei.
De dupe van criminele sfeerMotorverkopers in Nederland zijn het zat. Ze vinden dat zij de dupe zijn van de criminele sfeer die hangt rond motorclubs zoals Satudarah, No Surrender en Bandidos. "Onze sector en een kleine miljoen klanten worden weggezet als crimineel. Onacceptabel!", schreven belangenverenigingen begin mei aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.