Video

Giro d'Italia 2016 in Den Bosch? Politiek faliekant tegen tot gematigd positief

27 mei 2014 om 17:47 • Aangepast 24 april 2020 om 13:22
nl
De politieke partijen in Den Bosch reageren met gemengde gevoelens op de mogelijke start van de Giro d'Italia in de Brabantse hoofdstad in 2016. De een is faliekant tegen, de ander is gematigd positief. Hoe dan ook: er lijkt nog een lange weg te gaan.
Geschreven door

De coalitiepartijen VVD en Rosmalens Belang zijn overwegend positief over de mogelijke komst van de Italiaanse wielerronde over twee jaar. Ook GroenLinks is gematigd enthousiast. "Het lijkt me prachtig", zegt Ralph Geers, fractievoorzitter van de VVD. "Ik denk dat er ook voldoende bedrijven zijn die het willen financieren. Maar voor we een definitief oordeel vellen moeten we eerst goed naar de kosten en de opbrengsten kijken."
Jos van Son, fractievoorzitter van het Rosmalens Belang: "Sportief is het heel bijzonder. Ik denk dat de kosten niet in keiharde munt terugverdiend worden, maar de aandacht die er voor zo'n wielerronde is, kan op de lange termijn voor positieve effecten zorgen. Je kunt me voorzichtig positief noemen."
'Te veel van het goede'Er zijn ook tegenstanders. D66-fractievoorzitter Jan Smit ziet de kermis liever aan zijn stad voorbij gaan. "2016 is al het Jeroen Bosch-jaar. Dat kost al miljoenen euro's. Ik denk dat het binnenhalen van de Giro iets teveel van het goede is in één jaar."
Smit krijgt bijval van de samenwerkende partijen Bosch Belang, Leefbaar 's-Hertogenbosch en Rosmalen én Stadspartij Knillis. Paul van der Krabben van Bosch Belang: "Wij zeggen nee. Dit past niet in het culturele jaar 2016 en we hebben het geld hard nodig, omdat we de komende jaren steeds meer taken van het Rijk overnemen." Ook de SP zegt 'niet onmiddellijk te juichen'.
Geen reactieCoalitiepartij PvdA vond het te vroeg om te reageren. De vierde coalitiepartij, het CDA, was nog niet bereikbaar voor commentaar. Dat geldt ook voor de eenmansfractie Bossche Groenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.