Minder comazuipers op alcoholpoli; kinderarts Catharina Ziekenhuis wil niet te vroeg juichen

27 mei 2014 om 17:55
nl
Het aantal jongeren onder achttien jaar dat op de alcoholpoli in ziekenhuizen in Oost-Brabant terechtkomt, daalt. Kinderarts Rolf Pelleboer van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is blij met deze ontwikkeling, maar hij wil niet te vroeg juichen.
Geschreven door

Volgens hem begint de samenwerking van diverse partijen om alcoholmisbruik tegen te gaan haar vruchten af te werpen.
Bijzondere conclusiesPelleboer vindt het vooral opmerkelijk dat tijdens de viering van Oud en Nieuw en carnaval, eerder dit jaar, niet één meisje of jongen zich dronken heeft laten opnemen. “Tijdens de viering van Koningsdag in Eindhoven was dit wel het geval, maar bijzonder hieraan was weer dat de comazuipers uit plaatsen als Wijk en Aalburg en Druten (Gelderland) kwamen”, vertelt Pelleboer.
In 2012 kwamen op de alcoholpoli voor vijf ziekenhuizen in Oost-Brabant 95 jongeren terecht. Ongeveer de helft werd geholpen in het Catharina Ziekenhuis; de andere vijftig waren afkomstig van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en Ziekenhuis Bernhoven, dat toen nog in Oss en Veghel was gevestigd.
Vorig jaar ging het om 75 (te) jonge drinkers, 'eerlijk' verdeeld over deze ziekenhuizen. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben zich bij het 'Catharina' twintig jongeren gemeld op de alcoholpoli, bij het Máxima 23.
Inbreng oudersPelleboer is vooral te spreken over in de inbreng van ouders, maar ook personeel van scholen, supermarkten en horeca zet zich voorbeeldig in. “Je merkt aan veel dingen dat de houding gaat veranderen, van drankverstrekkers tot degenen die de drank nuttigen”, zo stelt de kinderarts van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.