Video

Rolling Stones bovenaan Pinkpop-verlanglijstje van concertfotograaf Dave van Hout uit Helmond

27 mei 2014 om 22:47 • Aangepast 24 april 2020 om 13:22
nl
Het festivalseizoen is goed op stoom gekomen. De start was met Paaspop in Schijndel en volgend weekend is het weer Pinkpop. Iemand die daar zeker bij zal zijn is Helmonder Dave van Hout. Van Hout is concertfotograaf.
Geschreven door

Pearl Jam staat boven aan z'n lijstje, want dat is z'n favoriete band. Maar helaas, het is Van Hout nog niet gelukt de Amerikaanse band voor de lens te krijgen. Wel lukte dat met Coldplay, Tom Jones, Anouk, Triggerfinger, Kyteman en Lenny Kravitz, om maar enkele grootheden te noemen. Vaak fotografeerde hij ze op festivals, zoals op Paaspop.
ZweetVan Hout werkt bij een glasbedrijf. Fotografie doet hij ernaast. "Maar ik word steeds meer gevraagd als concertfotograaf, onder meer door de website Muziekagenda.nl. Het levert steeds meer werk op. Ik heb nu een baan naast een baan."
Van Hout wordt dus steeds meer voor vol aangezien en ook gewaardeerd door kenners. "Ik heb blijkbaar een heel eigen stijl. Wat ik vooral wil is de emoties vangen. Ik wil het zweet van de artiest op de lens."
StonesOnlangs mocht Van Hout met Gers Pardoel mee langs de bevrijdingsfestivals op 5 mei. En volgend weekend is hij op Pinkpop, "Ik hoop dat ik dan de Rolling Stones kan fotograferen. De vraag is of dat gaat lukken. Pas op de dag van het optreden hoor je of je foto's van ze mag maken. Duimen dus."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.