Hoe kon zoveel geld worden verspeeld? Parlementair onderzoek naar WSG en Laurentius - Omroep Brabant

Hoe kon zoveel geld worden verspeeld? Parlementair onderzoek naar WSG en Laurentius

27 mei 2014 om 18:40
nl
De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties begint volgende week woensdag met een onderzoek naar het corporatiestelsel in Nederland. Aanleiding zijn de zware incidenten van de laatste jaren. De commissie heeft het vizier onder meer gericht op de Woningstichting Geertruidenberg (WSG) en Laurentius in Breda.
Geschreven door

Ook de corporaties Vestia, Woonbron, Rochdale, Rentree en Servatius worden onder de loep genomen. Zes weken lang zullen getuigen en deskundigen onder ede worden gehoord: corporatiedirecteuren, leidinggevenden uit de corporatiesector, commissarissen, toezichthouders, ambtenaren en politici. Het onderzoek beslaat de laatste 20 jaar.
'Enquête gerechtvaardigd'Nederland telt 381 corporaties met samen 2,4 miljoen sociale huurhuizen. Eén op de drie huishoudens woont in zo'n huis.
Het belang voor Nederland van de sector én het feit dat er met diverse financiële avonturen zo veel geld is verspeeld, rechtvaardigen volgens voorzitter Roland van Vliet het zware middel van de parlementaire enquête.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.