Actie voor vliegticket broer van omgekomen Marijke bij ongeluk A2: 'Hij moet er gewoon bij zijn'

27 mei 2014 om 22:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:23
nl
Vrienden van Marijke van der Burgt (42) uit Veldhoven, die afgelopen weekend samen met haar tienjarige zoontje Jelle de dood vond bij een ongeluk op de A2 bij Liempde, zijn een inzamelingsactie begonnen. Ze willen een vliegticket kopen voor haar broer Maarten, omdat hij geen geld heeft om naar Nederland te komen om bij de uitvaart te zijn.
Geschreven door

Marijke en Jelle kwamen zaterdag om het leven bij een ongeluk op de snelweg A2 bij Liempde, toen hun auto op een andere wagen botste. De auto van de twee vloog in brand en hoewel omstanders hen nog probeerden te redden, kwamen beide inzittenden om.
Marijkes broer en moeder vertrokken enkele jaren geleden naar Mukdahan in Thailand om een nieuw leven op te bouwen. De moeder overleed in augustus vorig jaar. Broer Maarten is er inmiddels getrouwd en heeft een kindje.
Afscheid nemen van zus en neefje"Maarten heeft niet het geld om naar Nederland af te reizen", zegt Marinda van der Velden, een vriend van de familie. "Voor een vliegticket en de kosten van een vier uur durende busreis naar Bangkok hebben we zo'n 1000 euro nodig. We vinden dat Maarten afscheid moet kunnen nemen van zijn zus en neefje, daarom hopen we het geld bij elkaar te krijgen via giften."
Doordat de politie het ongeluk nog onderzoekt, is de datum voor de uitvaart nog niet gepland. Maar het geld is snel nodig. "We hebben tot nu toe een paar honderd euro binnen", zegt Van der Velden. "Hopelijk gaat het lukken, we willen hem er graag bij hebben." Via Facebook wordt opgeroepen om geld te doneren.
CondoleanceregisterMaandagavond is een condoleanceregister geopend voor de Veldhovense moeder en zoon op internet. Op de website Marijke-jelle.nl zijn inmiddels tientallen condoleances geplaatst

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.