Medewerkers Philip Morris staken hele dag: 'Zien of bedrijf in beweging komt' - Omroep Brabant

Medewerkers Philip Morris staken hele dag: 'Zien of bedrijf in beweging komt'

28 mei 2014 om 08:43 • Aangepast 24 april 2020 om 13:23
nl
Medewerkers van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom staken woensdag. Ze strijden voor een beter sociaal plan, want tot nog toe is Philip Morris nog niet tegemoetgekomen aan hun eisen. De staking duurt de hele dag.
Geschreven door

Vanaf zes uur in de ochtend worden er even geen sigaretten meer gemaakt in de fabriek. Tot halftwaalf 's avonds ligt het werk stil. "Er komt een aantal sprekers langs", vertelt Jet Grimbergen van FNV Bondgenoten. "Mensen die de werknemers moed inspreken het vol te houden. We zullen zien of Philip Morris in beweging komt."
FNV Bondgenoten wil met de staking bereiken dat de sigarettenfabrikant genoeg schadevergoedng aan de werknemers betaalt. "Mensen die werkloos worden, moeten opnieuw solliciteren en de kansen op een nieuwe baan zijn klein omdat de arbeidsmarkt slecht is. En ze hebben een enorme pensioenschade", legt Grimbergen uit. "We vragen niet eens om die volledig vergoed te krijgen, maar er zijn grote beloften gedaan die Philip Morris niet waarmaakt."
[Tweet:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/471501487940853760]
Ultimatum loopt afDe vakbonden hadden de sigarettenfabrikant, waar in het najaar 1230 mensen op straat staan, een ultimatum gesteld. Dat liep dinsdagnacht af. Philip Morris is niet met een beter sociaal plan gekomen.
Medewerkers zijn om acht uur 's ochtends bijgepraat over de acties.
'Ultimatum komt te vroeg'Philip Morris vindt de eisen van de bonden onacceptabel. "Daarnaast vinden we dat de bonden veel te vroeg met een ultimatum kwamen, aangezien wij haar eerste voorstel al aanzienlijk hebben verbeterd en nog steeds bereid zijn verder te praten", aldus een woordvoerder van het bedrijf.
De sigarettenfabriek zegt de acties te respecteren, maar zegt dat dit wel het proces vertraagt en dat medewerkers langer in onzekerheid zullen zitten.
Grimbergen laat weten dat de staking zondagavond verder gaat, als de vakbonden voor die tijd geen signalen hebben ontvangen van de directie dat er ruimte is voor een beter sociaal plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.