Video

Cast druk bezig met repeteren voor Berry, de Musical

28 mei 2014 om 02:22 • Aangepast 24 april 2020 om 13:23
nl
De première is pas eind dit jaar, maar de castleden van Berry de Musical zijn al flink in touw om de liedjes en teksten eigen te maken. De musical is gebaseerd op het leven van oud-voetballer Berry van Aerle uit Helmond.
Geschreven door

Het kan ook niet anders dan dat de repetities voor de musical plaatsvinden in de geboorteplaats van Van Aerle. Dinsdagavond waren de castleden vooral bezig met het oefenen van de liedjes.
Geen stervoetballerZingen kan François van der Zanden (48) wel, maar een balletje trappen zoals Berry dat kon, zit er niet in. "In mijn jeugd kon ik redelijk voetballen, maar daar was ik wel een van de minsten."
Door gesprekken met Berry probeert de acteur de voormalige topvoetballer neer te zetten zoals hij daadwerkelijk is. "Hoe is Berry op een feestje? En thuis? En met zijn kind? Daar hebben we allemaal over gesproken om een beeld te vormen van hoe hij is", aldus Van der Zanden.
PremièreDe komende tijd wordt er nog wel even geoefend, want de puntjes staan nog lang niet op de spreekwoordelijke I. De première van de musical is op 26 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.