Video

Poolse moeder voorlopig vrij: 'Ik voelde dat ik moest poepen, maar toen kwam er een kindje'

28 mei 2014 om 16:00 • Aangepast 22 november 2020 om 00:14
nl
De Poolse moeder van de baby die in maart dood in een boodschappentas werd gevonden in Eindhoven, komt woensdag voorlopig vrij. Haar voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Dat maakte officier van justitie bekend tijdens de zitting in de rechtbank in Den Bosch. Op 20 augustus gaat de zaak weer verder.
Profielfoto van
Geschreven door

De baby werd maandag 10 maart gevonden door voorbijgangers in de brandgang tussen de Klundertstraat en Zevenbergenstraat in Eindhoven. Op dit moment wordt volgens justitie nog altijd onderzocht of het kindje geleefd heeft.
'Geen bewijs voor klassieke moord'Er is weliswaar voldoende bewijs dat de vrouw haar pasgeboren baby heeft gedood maar alleen uit vrees voor de ontdekking van haar zwangerschap, oordeelde de rechter woensdag. Bewijs voor klassieke moord is er niet, zegt de rechter.
Omdat kindermoord een lichtere beschuldiging is, is er geen reden om de vrouw nog langer vast te houden. De 26-jarige Poolse zat ruim twee maanden in voorarrest.
Dinsdag werd bekend dat de Poolse moeder niet wist dat ze zwanger was. "Ik voelde dat ik moest poepen, maar toen kwam er een kindje", verklaarde ze woensdag in de rechtbank. Ook haar partner en broer wisten niet dat verdachte zwanger was. Ze beviel alleen op het toilet, terwijl haar vriend boodschappen aan het doen was.

Wachten op privacy instellingen...

Geen spoor van de vaderBehalve de moeder werd ook een 27-jarige man aangehouden, maar hij is vrijgelaten en niet langer verdachte. De vrouw wordt nog steeds verdacht van moord. Justitie is nog altijd op zoek naar de vader van het kindje. De verdachte geeft daar nog geen duidelijkheid over. Dat bemoeilijkt de zaak, aldus de officier van justitie.
Het eerste sectierapport van de baby wordt begin augustus verwacht. De rechter zet vraagtekens over die lange tijdsduur. Justitie meldt dat er nog niet genoeg informatie bekend is over de gruwelijke vondst in maart.

Wachten op privacy instellingen...


'Ze dacht dat de baby al dood was'Dinsdag werd bekend dat de Poolse moeder niet wist dat ze zwanger was. Ze raakte in paniek van de plotse geboorte en liet het pasgeboren meisje daarom in een boodschappentas achter in een brandgang in Eindhoven. Ze dacht dat het kindje niet leefde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.