Video

Politie schiet 43-jarige drugsverdachte neer op Tatraweg na dollemansrit door Tilburg, ook zoon vast

28 mei 2014 om 14:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:14
nl
De politie heeft na een achtervolging woensdag op de Tatraweg in Tilburg een man neergeschoten. Dat gebeurde rond halfeen ter hoogte van het Koning Willem II College. De verdachte, een 43-jarige Tilburger, is naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van
Geschreven door

De wilde achtervolging begon in het centrum van Tilburg nadat de politie via Meld Misdaad Anoniem was getipt dat er in een garagebox aan de Kuiperstraat en Dudokhof hennepplanten zouden staan.
VluchtEen agent zag dat een blauwe Volkswagen Polo uit de garagebox kwam rijden en zag op de achterbank enkele zakken liggen, vermoedelijk met wiet. Terwijl de agent versterking opriep, gingen de twee inzittenden van de auto ervandoor.
De politie zette de achtervolging in en zag dat de bijrijder uitstapte op de kruising van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat. De man, de 19-jarige zoon van de bestuurder, werd even verderop op de Boomstraat opgepakt.
DollemansritDe 43-jarige man zette zijn vluchtpoging door. Dat leidde volgens de politie tot een 'dollemansrit' richting Tilburg Zuid. Hij scheurde op volle snelheid over de Ringbaan Oost en Ringbaan Zuid richting de Tatraweg. Onderweg reed hij met twee lekke banden onder meer over de verkeerde weghelft en door rode verkeerslichten.Op de Tatraweg werd de man klemgereden en beschoten door de politie. De verdachte werd geraakt en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij is meteen onder het mes gegaan.

Wachten op privacy instellingen...

De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht van het incident. De technische recherche deed ter plaatse sporenonderzoek.
Reactie schoolDe afdelingsdirecteur van het Willem II College liet in een reactie aan Omroep Brabant al meteen weten dat de schietpartij niets met de school te maken had.
De hoofdingang van de school werd afgezet. De politie vroeg de school de duizend leerlingen uit de buurt te houden. De leerlingen konden via een andere ingang het schoolgebouw in en uit. De auto van de verdachten staat nog op de weg.
HennepvondstEerder op woensdag werd er in een bedrijfspand aan de Ledeboerstraat op industrieterrein Kraaiven een grote hennepstekkerij gevonden. Dat gebeurde na een anonieme tip. Er stonden 10.000 tot 15.000 hennepstekken. Het is nog niet duidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.