Eindhovense wegpiraat (23) die 76-jarige man doodreed, moet één jaar de cel in

28 mei 2014 om 16:06 • Aangepast 22 november 2020 om 00:14
nl
De 23-jarige man uit Eindhoven die in november vorig jaar een 76-jarige stadgenoot doodreed, is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. Hij kreeg ook een half jaar voorwaardelijk en mag vier jaar lang niet autorijden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdagmiddag besloten. De rechter verwijt hem zware roekeloosheid.
Profielfoto van
Geschreven door

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte met zijn auto 132 kilometer per uur reed op een weg in Eindhoven waar een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur geldt. De bestuurder moet bijna zesduizend euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de overleden man.
De straf valt lager uit dan de drie jaar gevangenisstraf die justitie twee weken geleden eiste. Justitie denkt nog na of ze in hoger beroep gaat.
Het ongeluk gebeurde bij een voetgangersoversteekplaats op de Franklin Rooseveltaan in Eindhoven. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...

Tientallen boetesDe rechter rekent het de man zwaar aan dat hij meerdere keren is veroordeeld voor verkeersovertredingen. Hij kreeg in zeven jaar meer dan 28 boetes opgelegd, onder meer voor te hard rijden.
De man verklaarde zelf dat hij nooit harder reed dan 100 kilometer per uur. Een getuige die aan de Rooseveltlaan woont vertelde twee weken geleden in de rechtbank dat de auto zó hard reed dat het wel 'een raket' leek. "Het geluid van de motor kwam boven het geluid van de televisie uit", vertelde de bewoonster.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.