Lage straf voor 'amateuristische' afperser MSD in Oss

28 mei 2014 om 16:39
nl
Een 25-jarige man uit Aarlanderveen (Zuid-Holland) is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot twaalf dagen cel voor chantage van MSD. De man werd in december 2011 opgepakt omdat hij dreigde foto's openbaar te maken van de afdeling dierproeven van het bedrijf in Oss.
Geschreven door

Volgens de rechtbank zou in een afpersingszaak als deze normaal gesproken een hogere celstraf toepasselijk zijn. Omdat de man uit Aarlanderveen echter niet erg professioneel te werk is gegaan, volstaat volgens de rechter de straf van twaalf dagen cel. Ook heeft de rechter meegewogen dat de man heeft bekend en spijt heeft betuigd.
Eis: 50.000 euroIn een brief dreigde de afperser foto's van de afdeling dierproeven van MSD naar de Partij voor de Dieren en het Animal Liberation Front te sturen als hij geen 50.000 euro zou krijgen van MSD.
Twee weken geleden eiste justitie nog honderd uur werkstraf tegen de man. De straf die de rechter nu oplegt is gelijk aan het aantal dagen dat de man al in voorarrest heeft gezeten. Hij hoeft dus niet meer terug naar de gevangenis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.