Zwemcoach Rob Kennis stapt op bij PSV-zwemmen

28 mei 2014 om 18:32
nl
PSV zwemmen moet op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige coach Rob Kennis stapt op aan het eind van dit seizoen. Bronnen bevestigen tegenover Omroep Brabant het vertrek van Kennis en melden dat het vertrek van de coach te maken heeft met een leegloop van zijn zwemploeg.
Geschreven door

Rob Kennis is de zwemcoach van de amateurtak van PSV Eindhoven, dat in het voorjaar nog Nederlands kampioen werd in Amsterdam. Kennis stapt op omdat er de laatste tijd nogal wat zwemmers, door Kennis getraind, een overstap hebben gemaakt naar het professionele zwemmen in Eindhoven, dus naar RTC of een NTC.
Sportieve dreunMaar er zijn ook zwemmers  die vertrokken zijn naar het buitenland of op het punt staan om te gaan. Behalve dat Kennis slachtoffer' is van zijn eigen succes zou de coach ook ontevreden zijn over de vergoeding die hij ontvangt van PSV-zwemmen. 
Het opstappen van Kennis moet een forse sportieve dreun zijn voor Bram Dekker, die onder begeleiding van de zwemcoach bezig is met een uitstekende tweede zwemcarrière die hem uiteindelijk op de Spelen van Rio 2016 moet brengen. Kennis wil zelf niet reageren op het nieuws dat hij opstapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.