Video

Bossche politie gaat Segway testen: 'Je gaat sneller en houdt langer vol'

28 mei 2014 om 20:39 • Aangepast 24 april 2020 om 13:25
nl
Politieagenten in Den Bosch gaan deze zomer de straat op met de Segway. Het gaat om een proef, waarbij de agenten onder andere bekijken of het voordelen heeft om met het eenpersoons elektrische voertuig te surveilleren. Met de Segway kunnen de agenten met maximaal 20 kilometer per uur door de binnenstad.
Geschreven door

Het korps Brabant-Oost is het eerste politiekorps in Nederland dat de Segway uitprobeert. Het korps heeft er vier. De politie-Segways zijn herkenbaar aan het witte schild met de blauwe en oranje strepen en een blauw knipperlicht.
Steekt boven publiek uitAgent Meulemans ziet de voordelen bij een achtervolging al voor zich: "Je gaat sneller met de Segway en bovendien hou je het langer vol."
De verwachting is bovendien dat agenten een beter overzicht hebben omdat ze staand op de Segway boven het publiek uitsteken. En met dank aan het voertuig gaat het aantal surveillancerondjes in de Bossche binnenstad van drie naar tien, verwacht het korps.
Al 2000 politiekorpsen wereldwijdWereldwijd zijn er inmiddels 2000 politiekorpsen die het voertuig gebruiken. In Nederland gebruikt onder andere de marechaussee op Schiphol het. De proef in Den Bosch loopt tot september. Als de uitkomst positief is gaan ook andere politiekorpsen in Nederland de Segway inzetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.