Bijna overal in Brabant minder lastige jeugdgroepen, daling het sterkst in Oosterhout

28 mei 2014 om 20:31
nl
Het aantal jeugdgroepen dat overlast veroorzaakt, is in Nederland gedaald. In Brabant is de daling van het aantal lastige jeugdgroepen het grootst in Oosterhout, blijkt uit de nieuwste cijfers die RTL Nieuws opvroeg bij de politie.
Geschreven door

In Oosterhout werden in 2012 nog veertien probleemgroepen gesignaleerd, maar in 2013 is dat er nog maar één. Volgens een woordvoerder van de gemeente tegen RTL Nieuws is het lastig om te zeggen of de groepen ook echt zijn verdwenen. Wel is de overlast in de stad op veel plekken naar een 'aanvaardbaar' niveau gedaald.
Stijging in West-BrabantIn het restant van West-Brabant zijn alleen in Breda en Tilburg meer problematische jeugdgroepen dan in 2012. In Breda was er een toename van zeven naar acht, in Tilburg van twee naar drie.
In Gilze en Rijen daalde het aantal probleemgroepen van vier naar één, in Roosendaal van vijf naar vier.
Eindhoven: 12 jeugdgroepen, daling van 43 procentOok in de gemeente Eindhoven nam het aantal lastige jeugdgroepen in 2013 af: van 21 naar 12. Helmond kende in 2013 één jeugdgroep die de gemeente tot overlast was. In 2012 waren dat er nog drie.
Veghel kende juist een stijging: een 2012 waren er geen jeugdgroepen die daar tot overlast leidde, in 2013 waren dat er twee. Gemeenten Geldrop-Mierlo en Veldhoven kenden in 2013 beide een daling van honderd procent: de teller in 2013 staat in beide gemeenten op nul jeugdbendes. In Nuenen, Gerwen en Nederwetten daalde het aantal van twee naar nul.
In de rest van Brabant is geen duidelijke toe- of afname in het aantal lastige jeugdgroepen waarneembaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.