Achttien gemeenten slepen Attero voor de rechter om afvalboete

28 mei 2014 om 23:35
nl
Achttien gemeenten in West-Brabant slepen Attero voor de rechter als de afvalverwerker hen een boete oplegt omdat ze minder restafval aanbieden dan afgesproken. Dat schrijft de Bredase milieuwethouder Selçuk Akinci in een brief aan de gemeenteraad.
Geschreven door

De gemeenten hebben een contract gesloten met Attero waarin stond dat zij tot en met 2016 jaarlijks samen ten minste 510 miljoen kilo restafval aanbieden. Maar vanwege afvalscheiding wordt steeds minder restafval opgehaald. Daarom viel er vorige week een boete op de deurmat van veel Brabantse gemeenten van zeven miljoen euro.
SamenwerkingenDe gemeenten die nu met een rechtsgang dreigen, zijn onderdeel van samenwerkingsverband Regio West-Brabant (RWB). Akinci schrijft woensdag: "Mocht Attero een claim handhaven, dan zal de RWB dit voorleggen aan de rechter met een toets van redelijkheid en billijkheid. De proceskosten worden verdeeld over de achttien gemeenten".
Op 24 juni bespreken de gemeenten hoe ze het precies gaan aanpakken. Akinci zegt ook samenwerking te willen zoeken bij andere gemeenten in Brabant die een boete hebben gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.