Video

Volkstuinvereniging teelt groenten voor voedselbank Tilburg

29 mei 2014 om 00:21
nl
Steeds meer mensen worden afhankelijk van voedselbanken. Bovendien blijkt uit onderzoek dat tweederde van de mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken niet gezond of gezond genoeg eten. In Tilburg hebben de Stichting Tilburgse Voedselbank en Volkstuinvereniging 'De Vlashof' de handen ineengeslagen: de volkstuintjes gaan groenten leveren aan de voedselbank.
Geschreven door

"We hebben momenteel bijna vijfhonderd huishoudens in Tilburg die gebruik van ons maken", zegt Emmy Danen, coördinator van de voedselbank in Tilburg. "Een tijd terug zagen we dat de vaste leveranciers steeds minder leverden vanwege de crisis, we moesten nieuwe voedselbonnen aanboren."
HoogspanningsmastDat leidde tot contact met Volkstuinvereniging 'De Vlashof'. Voorzitter Henk Christ zag het belang: "We hadden een tuintje over onder een hoogspanningsmast, niemand wilde die hebben. Nu kweken we daar sla, prei, bonen en nog veel meer voor de voedselbank."
Genoeg is het op termijn niet. Daarom heeft Christ zich voorgenomen om ook de andere dertien volkstuintjes in Tilburg te mobiliseren. "Het valt niet mee, maar de eerste tuinders hebben zich al aangemeld, met zaad en stekjes", aldus de enthousiaste voorzitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.