Frans Bauers 'Skippybal' en zes andere nummers met ballen

29 mei 2014 om 13:14 • Aangepast 24 april 2020 om 13:26
nl
Frans Bauer werkt zich de ballen uit de broek in zijn nieuwste hitsingle 'Skippybal'. Woensdag verscheen de officiële videoclip met daarin een vrolijke Frans, een Rotterdams parkje en bovenal heel veel ballen. De goedlachse artiest uit Fijnaart is echter niet de eerste die ballen centraal stelt in muziek. Velen gingen hem voor. Een selectie.
Geschreven door

Wanneer je op Google of op YouTube de zoekterm 'Ball' invult, kom je al snel uit op de beruchte tienerster Miley Cyrus. Met haar monsterhit 'Wrecking Ball' reflecteert ze - met gebalde vuist - op haar liefdesleven en laat ze geen spaan heel van haar voormalige vriendje.
Zoek je verder op internet dan stuit je op tientallen ballenliedjes. Van de chocoladeballen van Chef uit South Park tot de balletjes van de Koningin van André van Duin. Zie hieronder het overzicht:
[Youtube:body:http://youtu.be/8TjSESaDWhc][YouTube:body:http://youtu.be/TjTpnoU-EnQ][YouTube:body:http://youtu.be/lnNYXgV7L-c][YouTube:body:http://youtu.be/7IjgZGhHrYY][YouTube:body:http://youtu.be/My2FRPA3Gf8][YouTube:body:http://youtu.be/z9-iDm1U5Y8]
Skippen totdat hij knaltIn de clip van Skippybal zingt Frans Bauer je vanaf een uitkijktoren in de Rotterdamse binnenstad toe. Ook is de Bossche Parade nog even te zien in de clip, daar stuitert een geestelijke voorbij op zijn skippybal. Bauer zat in zijn jeugd vaak op een skippybal. Zo ging het balletje rollen voor de single.[YouTube:body:http://youtu.be/gpnZFW8X-ng]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.