Hocus Pocus! Jeffrey Wijkhuisen (23) uit Etten-Leur doet gooi naar NK goochelen: ‘Ik eer mijn opa'

29 mei 2014 om 14:07
nl
De 23-jarige Jeffrey Wijkhuisen is er helemaal klaar voor. De goochelaar uit Etten-Leur gaat donderdag in de herkansing op het Nederlands Kampioenschap Goochelen. In Erp wil hij in de categorie 'Goochelen voor kinderen' bewijzen dat hij één van de meest talentvolle goochelaars van ons land is.
Geschreven door

Het is de tweede keer dat Wijkhuisen aan het kampioenschap deelneemt. Vorig jaar wist hij net niet de titel te verzilveren. "Ik heb hard gewerkt aan mijn goocheltruc", vertelt hij vol vertrouwen. "Het mooiste aan mijn act is dat ik een ode breng aan mijn opa."
In de truc tekent Wijkhuisen zijn grootvader op een tekenbord. "De kinderen zullen zien dat zijn ogen bewegen. Het lijkt ook alsof hij praat. Op die manier probeer ik een soort van verhaal te vertellen, een verhaal dat de kinderen hopelijk leuk zullen vinden", legt de goochelaar uit.[YouTube:body:http://youtu.be/a6mduUPzQ8I]
Brood mee verdienenWijkhuisen krijgt een kwartier de tijd om de jury te overtuigen van zijn goochelkwaliteiten. De act wordt zowel door een professionele jury beoordeeld als door een kinderjury.
De goochelaar uit Etten-Leur hoopt met een titel een begin te maken van een glansrijke carrière. "Ik hoop hier uiteindelijk wel mijn brood mee te verdienen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.