Gratis geld! Hidden Cash verstopt eerste biljetten in Breda en Roosendaal

29 mei 2014 om 18:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:26
nl
Gratis geld, wie wil dat nou niet? Het kan! Overgewaaid vanuit Amerika kan er in Brabant ook gratis geld worden gevonden. Onder de noemer ‘Hidden Cash’ wordt ergens geld verstopt en via social media worden hints gegeven waar het geld ligt. Op 6 juni wordt voor de eerste keer geld in Roosendaal verstopt. Speuren maar!
Geschreven door

Hidden Cash komt oorspronkelijk uit Amerika, waar een anonieme weldoener namens @hiddencash geld verstopt en via Twitter en Facebook een tip stuurt over waar het verstopt ligt. Het account heeft in een paar dagen al rond de kwart miljoen volgers. Sinds deze week is de actie ook al volop in gang gezet in steden als Nijmegen en Groningen.
Initiatiefnemers begonnen daar met het verstoppen van biljetten van twintig euro op willekeurige, voor iedereen te vinden plekken. Via Twitter en Facebook werden hints gegeven aan enthousiaste speurneuzen. "Het is echt een fantastisch spel", vertelt Miranda Stam, die in Breda en Roosendaal met Hidden Cash begint. Volgende week gaat de actie daar van start. Daarna wil zij om de zeven dagen ergens geld neerleggen in beide plaatsen.
[Tweet:body:https://twitter.com/HiddenCashBreda/status/471995317140078592]
Deelnemende bedrijvenVia social media houdt ze contact met de deelnemers. "We reageren op iedere speurder door bijvoorbeeld te zeggen of ze 'warm' of 'koud' zijn", legt ze uit. "Ik hoop van ganser harte dat mensen straks gaan samenwerken en dat er zo een prachtig spel ontstaat."
In Amerika worden soms honderden dollars verstopt. Zo ver wil Stam nog niet gaan. "Ik ben momenteel in gesprek met bedrijven of zij het project kunnen sponsoren. Op die manier krijgen zij ook een beetje bekendheid", aldus Stam. De bedoeling is uiteindelijk dat bedrijven straks ook tips gaan geven.
[YouTube:body:http://youtu.be/SGayPYgAHBg]
'Verstoppen is een kunst'Behalve geldbedragen moeten er straks in Breda en Roosendaal ook cadeaus op geheime plaatsen neergelegd worden. Daarbij moeten de speurneuzen denken aan kortingsbonnen voor weekendjes weg of aan kaartjes voor een bepaald evenement. "De kunst is om de enveloppen goed te verstoppen. Zorgen dat ze waterdicht zijn en niet wegwaaien. Maar dat gaat goedkomen hoor", lacht Stam.
De Amerikaanse oprichter van 'Hidden Cash' zegt miljoenen dollars te hebben verdiend met vastgoedhandel in San Francisco. Een bedrag dat hij nooit meer kan opmaken. Met dat enorme kapitaal wil hij zich liever inzetten voor de mensheid. Zo denkt Stam er ook over. "Dat is toch een prachtig gebaar?"
[Tweet:body:https://twitter.com/gumplr/statuses/471040856481624064]
Hidden Cash datumsAankomende woensdag op 4 juni vindt de dropping plaats in Breda. Twee dagen later is Roosendaal aan de beurt. Via Twitter en Facebook worden de volgers op de hoogte gehouden. "En wie weet, als het aanslaat kunnen we straks ook meerdere steden met deze game betrekken."
Stam is overigens niet de eerste die in Breda aan de slag gaat met Hidden Cash. Eerder deze week begonnen anonieme weldoeners met @hiddencashbre. Enkele Brabanders zijn al blijgemaakt met leuke bedragen. Ook in Eindhoven gaan er berichten rond dat Hidden Cash daar binnenkort van start gaat.[Tweet:body:https://twitter.com/BangArmyBoyz/status/471726330233774082]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.