Video

Mink van der Weerden slaat Oranje voorbij Zuid-Korea in oefenwedstrijd WK Hockey

29 mei 2014 om 23:26
nl
Mink van der Weerden heeft weer eens laten zien dat hij de te vrezen strafcornerspecialist van het hockey is. De Eindhovenaar scoorde in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea driemaal uit een strafcorner. Oranje won de wedstrijd uiteindelijk met 4-2. Zondag begint in Den Haag het WK. Nederland speelt dan tegen Argentinië.
Geschreven door

Het voorlaatste oefenduel werd op verzoek van de Zuid-Koreanen ingekort. Daardoor stonden er niet zeventig maar vijftig minuten op het menu in het lege ADO Den Haag stadion waar dit weekend het WK hockey begint.
Mink van der Weerden zorgde ervoor dat Nederland de oefenpot uiterst effectief begon. Al na drie minutern speeltijd maakte de speler van Oranje Zwart uit Eindhoven de 1-0. Vanzelfsprekend uit een strafcorner.
Oranje naar 4-0Constantijn Jonker maakte op aangeven van Jelle Galema uit Boxtel de 2-0. Nog voor rust maakte Van der Weerden de 3-0. In de tweede helft ging hij vrolijk verder en Oranje liep uit naar 4-0.
In de slotfase scoorde Zuid-Korea nog tweemaal en zodoende werd de eindstand 4-2.
Bloedvorm"Het ging wel lekker", was het eerste veelzeggende commentaar van Mink van der Weerden op zijn drie treffers. De strafcornerspecialist is in bloedvorm. "Ik hoop dat ik iedereen nog veel kan laten juichen want dan gaat het goed met ons."
Paul van Ass, de bondscoach van Oranje, ziet in Mink van der Weerden zijn belangrijkste wapen om wereldkampioen te worden. "Als je kijkt naar de effectiviteit en de snelheid waarmee Mink de strafcorners neemt, is hij gewoon de beste van de wereld. Met een coede corner én een goede keeper kun je wereldkampioen worden. Wij hebben beiden", aldus Van Ass.  
Vijf BrabandersNaast Mink van der Weerden kwamen er nog vier Brabanders in actie voor Oranje. Rogier Hofman uit Vught, Robert van der Horst en Marcel Balkestein uit Eindhoven en Jelle Galema uit Boxtel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.