Monsterzege FC Oss op FC Emmen: Ook justitie ziet af van verder onderzoek

30 mei 2014 om 00:17
nl
Het Openbaar Ministerie stelt geen verder onderzoek in naar de monsterzege van FC Oss op FC Emmen. Dat blijkt uit een brief van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer.
Geschreven door

In maart won FC Oss met 8-0 van Emmen, de KNVB wilde laten onderzoeken of er misschien sprake was van matchfixing. Bij matchfixing manipuleren spelers of scheidsrechters de uitslag van een wedstrijd waarmee ze grof geld kunnen verdienen.
Geen verder onderzoekDe KNVB heeft aan de Europese voetbalbond UEFA en justitie gevraagd te onderzoeken of er gegokt zou zijn tijdens FC Oss-FC Emmen. De UEFA heeft al laten weten dat er volgens hen geen afwijkend gokpatroon heeft plaatsgevonden.
Minister Opstelten schrijft woensdag aan de Kamer: "Het Functioneel Parket heeft de melding bestudeerd zoals alle meldingen en signalen zorgvuldig worden bestudeerd. De melding heeft niet tot vervolgstappen geleid."
Verdacht gedrag op tribuneTijdens de wedstrijd FC Oss tegen Emmen werden volgens Opstelten twee mensen van de tribune gehaald omdat ze zich verdacht gedroegen. Die zouden wedstrijdstatistieken met hun telefoon door hebben kunnen gegeven aan gokkantoren.
Directeur Mischa Rook van FC Oss zei eerder al tegen de krant dat er bij een wedstrijd tegen Telstar iemand om dezelfde reden werd verwijderd, de KNVB weet volgens Opstelten niet van dit voorval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.