Video

Juichpak 'duivelse' Roy Donders snel uit Jumbo gehaald na kritiek gelovigen Barneveld

30 mei 2014 om 17:26 • Aangepast 24 april 2020 om 13:27
nl
Het WK-juichpak van paillettenkoning Roy Donders uit Tilburg valt niet overal even goed: een Jumbo-filiaal in Barneveld heeft alles wat verwijst naar de Tilburger in allerijl uit de winkel gehaald. Strenggelovigen zouden aanstoot nemen aan de achternaam van 'ons Royke', meldt De Telegraaf vrijdag.
Geschreven door

Donders, de 'Stylist van het Zuiden', heeft in aanloop naar het WK voetbal voor Jumbo Supermarkten een juichpak ontworpen. Klanten van de Veghelse keten kunnen sparen voor dit speciale oranje huispak. De pakken zijn een doorslaand succes, maar dus niet in Barneveld.
Slogan is het probleemVolgens de krant valt met name de slogan 'We geven ze op hun Donders' verkeerd in het christelijke dorp. Alle bordjes, posters, flyers en stickers die verband houden met deze actie zijn uit de winkel gehaald na klachten van kerkgangers.
Jumbo-topman Frits van Eerd zegt tegen De Telegraaf dat zijn supermarktketen niemand voor het hoofd wil stoten en dat de filiaalmanager juist heeft gehandeld. Roy Donders wil niet reageren op de commotie in Barneveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.